Η ΗΕΘ στον Εορτασμό Ημέρας Φιλελληνισμού και Διεθνούς Αλληλεγγύης στη Θεσσαλονίκη






 Εορτασμός Ημέρας Φιλελληνισμού και Διεθνούς Αλληλεγγύης στη Θεσσαλονίκη

Παρουσία του Υφυπουργού Εσωτερικών Τομέας Μακεδονίας Θράκης κ.Στάθη Κωνσταντινίδη ,του Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού και Αθλητισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας κ.Χρήστου Μήττα ,του Λιμενάρχη ,εκπροσώπων του Γ' Σώματος Στρατού ,της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης ,της Πυροεβεστικής , της Προέδρου της Ηπειρωτικής Εστίας Θεσσαλονίκης κας Αθηνάς Τοτοκώτση ,του συνεργάτη ΥΜΑΘ κ.Χρήστου Τσαλικίδη και της αν.προϊσταμένης του Γραφείου Δημοσίων και διεθνών σχέσεων της ΠΚΜ κας Ελένης Κωνσταντίνου ,τελέστηκε Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά ( φωτογραφίες συνεργάτης ΥΜΑΘ κ.Γιώργος Λιάσκος) και ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των Ηρώων του Γ' ΣΣ .
Τις εκδηλώσεις διοργάνωσε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.
🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿
Η 19η Απριλίου είναι η επέτειος του θανάτου του ποιητή και φιλέλληνα Λόρδου Βύρωνα, του υπέρμαχου των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ενός από τους πρώτους που ύψωσαν τη φωνή τους κατά της κλοπής των Γλυπτών του Παρθενώνα από τον Έλγιν.
Στην ποίησή του περιέχονται ισχυρά μηνύματα κατά των φυλετικών διακρίσεων, εναντίον κάθε τυραννίας και υπέρ της ελευθερίας σε όλο τον κόσμο.
Η μνήμη του Λόρδου Βύρωνα παραμένει ζωντανή και το μήνυμά του διαχρονικό. Αγωνίσθηκε και θυσιάστηκε για την εθνική ανεξαρτησία της Ελλάδας και ταυτόχρονα απέδιδε στον εαυτό του τον τίτλο «Πολίτης του κόσμου», συνδυάζοντας τον φιλελληνισμό με την υπεράσπιση οικουμενικών αξιών.
Ο λόρδος Βύρων (George Gordon Byron, 6th Baron Byron), έχοντας βοηθήσει ενεργητικά τον αγώνα της ελευθερίας των Ελλήνων, αναδείχτηκε σε σύμβολο του Φιλελληνισμού και στον κατεξοχήν ρομαντικό ήρωα.
Από αρχαιολάτρης, περιηγούμενος τις ελληνικές περιοχές ήδη προεπαναστατικά και εμπνεόμενος από την Ελλάδα κορυφαία ποιητικά έργα –όπως την Κατάρα της Αθηνάς (1810), το Προσκύνημα του Childe Harold (1812) και τον Γκιαούρ (1813)– υιοθέτησε ένθερμα το αίτημα της Ελληνικής Επανάστασης και Παλιγγενεσίας, και πρωταγωνίστησε στο φιλελληνικό κίνημα, σφραγίζοντάς το με τον θάνατό του στο μαχόμενο Μεσολόγγι.
🔸️🔸️🔸️🔸️🔸️🔸️🔸️🔸️🔸️🔸️🔸️🔸️🔸️🔸️
Τιμάμε τους Φιλέλληνες στα πρόσωπα των ανθρώπων σε όλο τον κόσμο που αγαπούν την Ελλάδα και τον Ελληνισμό, των ανθρώπων που προωθούν τις αξίες του ελληνικού πνεύματος. Εξάρουμε την αξία της Διεθνούς Αλληλεγγύης προς τα δίκαια αιτήματα των λαών για ελευθερία, ανεξαρτησία, δικαιοσύνη και δημοκρατία.