ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟ ΛΗΞΙΑΡΧΕΙΟ - Ο ΗΠΕΙΡΩΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΤΣΙΑΤΟΥΡΑΣ-τ.ΑΡΧΗΓΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ - (από 01-03-2008 έως τις 22-10-2009).





 
Βασίλειος Τσιατούρας
Αντιστράτηγος

Κατάγεται από το Νομό Ιωαννίνων, είναι έγγαμος και πατέρας δύο παιδιών, πτυχιούχων ανώτατων σχολών θετικών επιστημών.

Κατατάχθηκε στο Σώμα της πρώην Ελληνικής Χωροφυλακής, μετά από εισιτήριες εξετάσεις το έτος 1971.

Υπηρέτησε ως Υπαξιωματικός, εκπαιδευτής στις Αστυνομικές Σχολές μέχρι το έτος 1976, οπότε και εισήχθη στη Σχολή Αξιωματικών.
Μετά την έξοδό του από τη Σχολή Αξιωματικών, το έτος 1979, υπηρέτησε ως μάχιμος Αξιωματικός και Διοικητής σε Αστυνομικά Τμήματα της Κορινθίας. Από το έτος 1985 μέχρι και το έτος 1999 υπηρέτησε στο Τμήμα Δίωξης Ληστειών και Εγκλημάτων κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, στο οποίο διετέλεσε και Προϊστάμενος επί σειρά ετών.
Επιλέχθηκε για την ίδρυση και τη στελέχωση της νεοσύστατης Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων, στην οποία διετέλεσε Διευθυντής, από το Σεπτέμβριο του έτους 1999 μέχρι το Μάρτιο του έτους 2002.
Στη συνέχεια ως Ανώτατος Αξιωματικός υπηρέτησε με το βαθμό του Ταξιάρχου ως Διευθυντής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, μέχρι τον Οκτώβριο του έτους 2004 οπότε προήχθη στο βαθμό του Υποστρατήγου και τοποθετήθηκε Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Αττικής.
Την 01-03-2006 προήχθη στο βαθμό του Αντιστράτηγου και του ανατέθηκαν καθήκοντα Γενικού Επιθεωρητή Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδος, ενώ την 2-3-2007 τοποθετήθηκε στη θέση του Προϊσταμένου του Επιτελείου του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας.

Διετέλεσε Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας από τις 01-03-2008 έως τις 22-10-2009.

Στην πορεία της σταδιοδρομίας του μετεκπαιδεύτηκε στις Η.Π.Α, σε θέματα "έρευνας και εξιχνίασης εγκλημάτων" και συμμετείχε σε διεθνή συνέδρια, στην Ελλάδα και το εξωτερικό, για την αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος και την πάταξη της διαφθοράς.

Προτεινόμενος από την Υπηρεσία, συμμετείχε ως ομιλητής σε επιστημονικές διαλέξεις σε διάφορα ανώτατα πνευματικά ιδρύματα και συνέδρια, με θέματα "το έγκλημα της ανθρωποκτονίας", "η εγκληματικότητα και το οργανωμένο έγκλημα".

Παράλληλα, διετέλεσε τακτικός καθηγητής στη Σχολή Αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. όπου δίδασκε θέματα ασφαλείας και ανακριτικής.

Για την Υπηρεσιακή του απόδοση - ευρέως αναγνωρισμένη - του απονεμήθηκαν παράσημα και μετάλλια αστυνομικής αξίας, μεταξύ αυτών και το μετάλλιο του "Αστυνομικού Σταυρού" για ιδιαίτερα διακεκριμένη και εξαίρετη πράξη.

ΠΗΓΗ:http://www.astynomia.gr/